Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховним Судом визначено підсудність справи за обвинуваченням подружжя у ґвалтуванні 4-річної доньки

11 березня 2019, 15:41

Київський районний суд м. Полтави інформує, що кримінальна справа за обвинуваченням подружжя у ґвалтуванні 4-річної доньки заради порнографічних відео, згідно ухвали Верховного Суду від 28 лютого 2019 року була направлена для розгляду, за підсудністю, до Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 11 лютого 2019 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню подружжя Г., у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за частиною третьою статті 149 (Торгівля людьми), частиною четвертою статті 152 (Згвалтування), частиною третьою статті 153 (Сексуальне насильство), частиною другою статті 156 (Розбещення неповнолітніх), частиною п'ятою статті 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України, направлено з клопотанням про визначення підсудності.

В обвинувальному акті зазначалось, що подружня пара, які є вихідцями  з однієї країн Кавказького регіону, протягом останніх двох років використовували свою малолітню дочку для створення порнографічних відео. Зловмисники вступали з малолітньою дитиною у статеві зносини, фіксуючи це на відео. Продаж відеофайлів відбувався в анонімному сегменті інтернету, а для оплати використовували криптовалюту.

Правоохоронці України та Республіки Білорусь спільно виявили іноземця, який замовляв порнографічні відео і фінансував злочинну діяльність подружжя.

В Мінську (Республіка Білорусь) був затриманий спонсор відеороликів.

Органи досудового слідства встановили, що 40-річний житель міста Мінськ займався створенням сценаріїв для фільмів порнографічного характеру, фінансував діяльність подружжя і надавав вказівки по створенню порнографічної продукції за участю дитини. Для конспірації своїх дій особа використовувала кріптогаманець.

 

За повідомленням прес-служби суду