Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Образився на складений адмінпротокол і кинув в будинок інспектора гранату

11 березня 2019, 10:11

Охтирський міськрайонний суд Сумської області розглядає кримінальне провадження стосовно громадянина С., який обвинувачується у вчиненні умисного пошкодженні майна працівника правоохоронного органу шляхом вибуху (частина друга статті 347 Кримінального кодексу України), незаконному придбанні, носінні, зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина перша статті 263 Кримінального кодексу України).

Справу слухає колегія суддів у складі головуючого судді Соколової Н.О., суддів Плотникової Н.Б. та Сидоренко Р.В. Відповідно до матеріалів слідства громадянин С. образився на інспектора рибоохорони за складений ним протокол про адміністративне правопорушення та з метою помсти кинув йому у двір бойову гранату. У результаті вибуху пошкоджено автомобіль «Нива Шевроле», що належав потерпілому, фасад, вікна та дах його житлового будинку. У судовому засіданні 6 березня 2019 року суд розглянув клопотання захисника про скасування арешту, накладеного ухвалою суду на легковий автомобіль обвинуваченого.

У задоволенні клопотання було відмовлено у зв’язку з тим, що вищевказане майно є речовим доказом у справі. У судовому засіданні було оголошено перерву до 7 березня 2019 року, проте засідання не відбулося у зв’язку з неявкою захисника.

Наступне судове засідання призначено на 20 березня 2019 року на 09:00.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за № 583/3476/18.

За повідомленням прес-служби суду