Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У «Справі Наталії Мамренко» Херсонським апеляційним судом призначено комплексну судову експертизу

12 лютого 2019, 17:19

Позивач звернувся до суду із позовом до Головного управління Держпраці у Херсонській області про визнання нещасного випадку таким, що пов'язаний з виробництвом, та зобов’язання вчинити певні дії, посилаючись на те, що його мати, яка працювала у Херсонській гімназії №1 Херсонської міської ради вчителем математики, 16.03.2017 р. після бесіди  з батьками учня шостого класу та адміністрацією гімназії в учительській кімнаті, розхвилювалася і їй стало зле, швидка допомога, яка прибула на виклик, констатувала гостре порушення мозкового кровообігу, а через два дні в реанімації клінічної лікарні вона померла.

Акт проведення спеціального розслідування нещасного випадку, згідно із яким нещасний випадок визнано не пов’язаним із виробництвом, позивач вважає незаконним  та таким, що не відповідає фактичним обставинам події.

До справи як треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, залучені Херсонська гімназія №1 Херсонської міської ради, Управління освіти Херсонської міської ради, Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України в Херсонській області.

Рішенням суду першої інстанції скасовано акт проведення спеціального розслідування нещасного випадку, що стався із вчителем гімназії, визнано нещасний випадок таким, що пов'язаний з виробництвом, та зобов’язано Головне управління Держпраці у Херсонській області провести повторне спеціальне розслідування нещасного випадку.

Не погодившись з рішенням місцевого суду Головне управління Держпраці у Херсонській області та Херсонська гімназія №1 Херсонської міської ради  звернулися із апеляційними скаргами, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права.

В ході апеляційного розгляду ухвалою Херсонського апеляційного суду від 07.02.2019 р. клопотання представника Головного управління Держпраці у Херсонській області про призначення посмертної комплексної судово-медичної та психолого-психіатричної експертизи частково задоволено, строк проведення експертизи встановлено один місяць.

На час проведення експертизи провадження по справі зупинено.

 

За повідомленням прес-служби суду