Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Харкові НШСУ проводить навчання керівників і заступників керівників апаратів судів з актуальних питань судового адміністрування

11 лютого 2019, 18:39

11-15 лютого у місті Харкові на базі регіонального відділення Національної школи суддів України проходить підготовка керівників і заступників керівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів Полтавської, Сумської, Луганської, Харківської областей.

З вітальним словом до учасників підготовки звернулася директор регіонального відділення, заслужений юрист України, суддя у відставці Валентина Коржик.

Перший день навчання викладач Національної школи суддів України, заступник начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, заступник керівника Прес-центру судової влади України Ірина Паламарчук присвятила питанням ролі керівника апарату в організації роботи суду та забезпеченні ефективності його діяльності, питанням мотивації та стимулювання персоналу, пошуку шляхів мотивації. Учасники навчання також вчилися реагувати на ключові виклики в управлінні комунікаційною діяльністю суду та шукали шляхи  вирішення практичних проблем в управлінні комунікаційною діяльністю суду.

Протягом тижневої підготовки керівники та заступники керівників апаратів судів також прослухають лекції доцента кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидата філологічних наук Василя Пивоварова "Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування. Підготовка службових та розпорядчих документів" та "Етика ділового мовлення. Особливості правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю під час складання проектів судових документів"; керівника апарату Ленінського районного суду м. Харкова Олени Безбородової "Судове адміністрування. Інноваційні форми і методи, спрямовані на ефективне, якісне адміністрування в суді. Методи управління в судах. Управління людськими ресурсами", кандидата психологічних наук Анастасії Горецької "Психологія діяльності працівника апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах", "Психологічні особливості спільної діяльності", "Вирішення та попередження конфліктів в спілкуванні між працівниками суду, між працівниками суду та відвідувачами суду".

Підполковник, начальник відділу військового обліку та бронювання Харківського обласного військового комісаріату Григорій Шеремет прочитає лекцію "Роз’яснення порядку організації ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників, порядок бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади", "Мобілізовані працівники: гарантії та оформлення кадрових документів. Робота з планування та проведення мобілізаційної підготовки в суді в умовах воєнного стану". Керівник апарату господарського суду Харківської області Олександр Поляков розповість про впровадження інформаційно-телекомунікаційної системи "Електронний суд" та концепцію електронного суду, міжнародний досвід та українські здобутки, методи організації контролю за роботою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Прес-центр судової влади України