Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено жителя села Богунове за незаконне зберігання бойового припасу

01 лютого 2019, 18:43

Іванівським районним судом Одеської області засуджено жителя села Богунове, обвинуваченого у вчинені злочину, передбаченого частиною першою статті  263 Кримінального кодексу України - носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Так, проходячи строкову військову службу, не маючи передбаченого законом дозволу, перебуваючи на навчаннях в міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів, під час риття окопів, обвинувачений (на той час військовослужбовець) знайшов бойовий припас, а саме гранату РГД-5 та запал-74 УЗРГМ 583, яку в подальшому переховав на території того ж полігону. Згодом, відкопавши заховану раніше гранату з запалом, перевіз до місця свого мешкання та зберігав у підсобному приміщені.

Представниками відділу поліції, в ході проведення обшуку згідно частини третьої  статті 233 Кримінального процесуального кодексу України, по місцю мешкання даної особи, було виявлено та вилучено вищезазначену гранату та запал.

В судовому засіданні, обвинувачений визнав винним себе у повному обсязі, щиро розкаювався, зазначив, що дійсно знайшов гранату у розібраному стані, вирішив її залишити собі в якості сувеніру.

За результатом розгляду кримінального провадження, з урахуванням визнання обвинуваченим своєї провини, щирого каяття та активного сприяння розкриттю злочину, суддя Іванівського районного суду Одеської оголосив вирок, яким обвинуваченого визнано винним у вчинені злочину та на підставі санкцій вищезазначеної статті було призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України обвинуваченого звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік. Також, обвинуваченому присуджено сплатити на користь держави процесуальні витрати за проведення експертизи у розмірі 2288 гривень.

 

За повідомленням прес-служби суду