Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 4-8 лютого 2019 року та можуть становити суспільний інтерес

01 лютого 2019, 15:30

13:00 4 лютого 2019 року - справа стосовно директора ДНЗ «Білопільське вище професійне училище» про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2318/18.

Для інформації: Х., обіймаючи посаду директора ДНЗ «Білопільське професійне училище», вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, який виник під час підписання договорів з близькою особою (дружиною). Дії Х. мають ознаки вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Санкція ч. 2 ст. 172-7 КУпАП передбачає накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

14:00 4 лютого 2019 року  - справа стосовно директора ДНЗ «Білопільське вище професійне училище» про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2317/18.

Для інформації: Х., обіймаючи посаду директора ДНЗ «Білопільське професійне училище», не повідомив у встановленому законом порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів, який виник з близькою особою (дружиною). Дії Х. мають ознаки вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

10:00  6 лютого 2019 року - справа стосовно громадянина Р., який обвинувачується в потрійному вбивстві та незаконному придбанні, носінні, зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу.

Головуючий суддя – Терещенко О.І., судді Черкашина М.С., Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1717/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 10 червня 2018 року в с. Старі Вирки, Білопільського району, Сумської області скоїв вбивство трьох осіб, двох з яких застрелив, а одного зарізав.

Крім цього, дана особа обвинувачується у незаконному придбанні, носінні та зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу.

10:00  7 лютого 2019 року - справа стосовно громадянина Ф., обвинуваченого в умисному вбивстві.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді - Терещенко О.І., Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/718/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, з мотивів особистої неприязні, умисно наніс своєму діду не менше 13 ударів руками, ногами, металевою кочергою та іншими невстановленими в ході слідства тупими твердими предметами, від чого останній помер на місці події (ч. 1 ст. 115 КК України).

Крім того, Ф. також обвинувачується в незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

11:00  8 лютого 2019 року - справа відносно колишніх прокурора прокуратури м. Сум С. і слідчої слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П., обвинувачених за ч. 2 ст. 372 КК України. 

Головуючий суддя – Терещенко О.І. 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №591/983/16-к. 

Для інформації: колишній прокурор прокуратури м. Сум С. обвинувачується в тому, що своїми умисними діями, які полягали в притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинуватих Т.О., Т.Ю. і 28 січня 2014 року завідомо невинуватого К. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

Колишня слідча слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П. своїми умисними діями, які полягали у притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинного Т. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинила злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

За повідомленням прес-служби суду