Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розірвано договір оренди та повернуто земельну ділянку до державної власності

01 лютого 2019, 14:55

Керівник Мелітопольської місцевої прокуратури в інтересах держави звернувся до господарського суду Запорізької області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю про  розірвання договору оренди земельної ділянки та зобов’язання відповідача повернути Кирилівській селищній раді Якимівського району Запорізької області земельну ділянку у стані не гіршому порівняно з тим, в якому вона одержана в оренду, шляхом звільнення її від забудови.

Рішенням господарського суду Запорізької області позовні вимоги Керівника Мелітопольської місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі.

Заперечуючи проти рішення суду, товариство з обмеженою відповідальністю звернулося з апеляційною скаргою до Центрального апеляційного господарського суду.

Центральним апеляційним господарським судом було встановлено, що між Кирилівською селищною радою Якимівського району Запорізької області  та товариством з обмеженою відповідальністю укладений договір оренди земельної ділянки, відповідно до предмету якого орендодавець надав, а орендар прийняв в строкове платне володіння і користування земельну ділянку загальною площею 0,1220 га, балансовою вартістю 106 653,88 грн.

Відповідно до вказаного договору земельна ділянка передалася в оренду для розміщення пляжного устаткування (без права капітальної забудови).

Але відповідач порушив умови використання наданої йому в оренду земельної ділянки, а саме  розпочав будівництво на земельній ділянці будівлі, що підтверджується  наявними доказами у справі.

Отже, відповідач не виконав обов’язок щодо дотримання встановлених до об’єкта оренди обмежень (обтяжень) в обсязі, передбаченому законом та договором оренди землі.

На підставі встановлених обставин справи колегія суддів Центрального  апеляційного господарського суду своєю постановою підтримала рішення суду першої інстанції, яким було розірвано договір оренди та зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю повернути Кирилівській селищній раді Якимівського району Запорізької області спірну земельну ділянку.

 

За повідомленням прес-служби суду