Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Член Вищої ради правосуддя Микола Гусак вважає публікацію видання "Страна.uа" про його майно та особисте життя інформаційною атакою

01 лютого 2019, 12:48

Член Вищої ради правосуддя Микола Гусак вважає публікацію видання "Страна.uа" про його майно та особисте життя інформаційною атакою.

Про це він повідомив у коментарі Інформаційному агентству Українські Новини.
Гусак зазначив, що частина інформації в цій публікації не відповідає дійсності і є брехливою. Зокрема, він спростував інформацію про смерть своєї матері. "По-перше, у мене жива мама. Вона живе в Києві, їй 90 років", - сказав він.
За його словами, у зв'язку з цим, немає потреби оформляти земельні ділянки, про які йдеться у публікації, а також іншу нерухомість, яка перебуває на цій землі, оскільки вже складено заповіт на онуків.
Гусак також пояснив, що за 2016 рік не декларував земельну ділянку на 39 соток, яка оформлена на дружину, оскільки не знав про те, що вона була документально оформлена.
"Нам не було відомо про те, що вона оформлена. Коли почали шукати, то з'ясували, що документи були готові. Це тільки цим пояснюється. Не було необхідності приховувати це", - зазначив він.
За його словами, 50 соток у селі, де знаходиться ця земля, продають всього за 3 тис доларів.
Гусак також повідомив, що на 17 соток землі, про яку йде мова в публікації ЗМІ, дійсно знаходиться будинок (дерев'яний), але в напівзруйнованому стані.
"Це не будинок, а гора (сміття)...він зруйнований. Я на нього не претендую. Родичі збиралися розібрати будинок на дрова", - додав член ВРП.
Гусак також спростував інформацію про те, що працевлаштував дочку одного з жителів села Олексанра Мороза Ганну Мороз на роботу у ВРП.
"Моєї заслуги немає. Вона пройшла всі законні процедури", - додав Гусак.
Як повідомляли Українські Новини, раніше видання Страна.ua оприлюднило інформацію про майно, статки та членів родини члена ВРП Миколу Гусака, значна частина якої не відповідає дійсності.
Зауважимо, що видання опублікувало фейкову інформацію напередодні співбесіди, яку Микола Гусак проходить у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України як кандидат на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду. Микола Гусак пов'язує оприлюднення подібного роду неправдивої інформації з його неодноразовими спробами звільнити одного з суддів. Таке ж пояснення він надав 1 лютого 2019 року під час співбесіди у ВККСУ.



Прес-центр судової влади України