Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП невідкладно розгляне питання нападу на в.о. голови Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області

31 січня 2019, 10:20

Сьогодні, 31 січня 2019 року, під час засідання ВРП терміново розгляне повідомлення про напад на в.о голови Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області Самсіна Маркіяна Леоновича. Початок засідання о 10:00

30 січня 2019 року до ВРП надійшло повідомлення в.о. Голови Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області Самсіна М.Л., у якому він повідомляє, що 27 січня 2019 року до нього підійшли особи, одна з яких неодноразово  була судима Кам’янка-Бузьким районним судом. «Один з них висловився на адресу судді: «Ти ще кров’ю не харкав», - вказано у повідомленні.

Після цього, за словами судді, чоловіки напали на суддю, спричинивши тілесні ушкодження та перелом лівої ноги.

На місце події приїхали працівники поліції, проте правопорушники не були затримані працівниками поліції на місці. Після цього суддю було доставлено до Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні, де судді надали допомогу.

Самсін М.Л. зазначає, що 28 січня 2019 року він звернувся в чергову частину Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області із письмовою заявою про вчинення щодо нього кримінального правопорушення.

28 січня 2019 року вказане кримінальне провадження було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України