Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

28 січня 2019, 15:04

Під час засідання 25 січня 2019 року Комісія, зокрема, затвердила час та порядок проведення перевірки володіння іноземними мовами кандидатами на зайняття посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя – Голови Державної судової адміністрації України та його заступника.

У засіданні взяли участь голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Малашенкова Т.М., члени Комісії Комков В.К., Суховий В.Г., Моніч Б.С., Стародуб О.П., Гребенюк Т.Д.

10 січня 2019 року Вища рада правосуддя ухвалила порушити дисциплінарне провадження за зверненням працівників Верховного Суду України стосовно Голови ДСА України Холоднюка Зеновія Васильовича та скерувати його до Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

25 січня 2019 року Комісія розглянула пропозиції Комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, та прийняла рішення звернутися до відповідних органів з метою отримання у найкоротший термін документів для формування дисциплінарної справи, а також звернутися до нього з пропозицією надати пояснення про обставини, які призвели до порушення дисциплінарного провадження щодо нього.

Засідання комітетів та Комісії відбулося за відсутності Голови ДСА України Холоднюка З.В., оскільки ДСА України листом від 22 січня 2019 року повідомила про неможливість його участі у засіданнях у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю та висловила прохання щодо можливості самостійно надати пояснення під час наступного засідання.

Також Комісія підтримала пропозицію Комітету з відбору кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя затвердити рівень завдань, який повинен відповідати критеріям рівня володіння іноземною мовою «В1» за системою володіння іноземними мовами, що використовуються в Європейському Союзі, затвердити завдання та критерії оцінювання вирішення завдань для перевірки володіння іноземними мовами кандидатами на зайняття посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя – Голови Державної судової адміністрації України та його заступника.

Крім того, прийнято рішення до участі у перевірці володіння іноземною мовою, що є однією з офіційних мов Ради Європи, кандидатами на зайняття вказаних посад за сприяння Національного агентства України з питань державної служби залучити експертів, прізвища яких будуть розміщені на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

Члени Комісії ухвалили рішення перевірку володіння іноземними мовами кандидатами на зайняття посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя – Голови Державної судової адміністрації України та його заступника провести 8 лютого 2019 року о 10:00, тривалість – дві години з моменту отримання завдань.

Протокол засідання Комісії від 25 січня 2019 року буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України