Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд касаційної скарги щодо затримання К. Вишинського перенесено на 20 березня 2019 року

25 січня 2019, 16:47

25 січня 2019 року колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду ухвалила судове рішення, яким задовольнила клопотання керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, котрий перебуває під вартою в Державній установі «Херсонський слідчий ізолятор», про його безпосередню участь у судовому засіданні в суді касаційної інстанції.

У зв’язку з цим розгляд справи за касаційною скаргою адвокатів К. Вишинського на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 28 травня 2018 року та ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 5 червня 2018 року про відмову у відкритті апеляційного провадження перенесено на 20 березня 2019 року. Цього дня К. Вишинський має бути доставлений до суду касаційної інстанції з ДУ «Херсонський слідчий ізолятор».

Нагадаємо, 28 травня 2018 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ухвалив судове рішення про відмову у відкритті провадження за скаргою на затримання К. Вишинського, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Апеляційний суд Херсонської області відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвокатів К. Вишинського на згадану ухвалу від 28 травня 2018 року.

З текстом судового рішення ВС можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням прес-служби суду