Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Лобарчук О.О. вважає неодноразові звернення щодо витребування її персональних даних втручанням у її професійну діяльність

25 січня 2019, 16:27

Суддя Дніпровського районного суду міста Дніпродзержинська Лобарчук Олена Олександрівна у повідомленні зазначила, що вважає неодноразові запити представника позивача з вимогою надати її персональні дані для подальшого їх розміщення у вільному доступі, зокрема на сайті «Багнет нації», втручанням в її професійну діяльність

У провадженні судді перебуває цивільна справа за позовом комунального підприємства Кам’янської міської ради «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду» про стягнення заборгованості за послуги з управління багатоквартирним будинком та зустрічним позовом до вказаного комунального підприємства про визнання дій неправомірними та зобов’язання вчинити дії.

Суддя зазначає, що представник відповідача за первісним позовом неодноразово зверталася до суду із запитами про надання публічної інформації, у яких висловлює прохання надати завірені належним чином фотокопії посвідчення судді, присяги судді, відомості стосовно наявності або відсутності ідентифікаційного коду, відомості про результати проходження суддею відповідної підготовки у Національній школі суддів України, відомості Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про результати складення нею останнього кваліфікаційного іспиту.

При цьому представником позивача вказано, що відповіді на запити буде опубліковано на сайті «Багнет нації».

Суддя Лобарчук О.О. вважає такі запити із подальшим розміщенням відповідей на них у мережі Інтернет втручанням в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України