Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області проведено семінар – нараду щодо заповнення та подання Е – декларацій

16 січня 2019, 13:54

            15 січня 2019 року в Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області під головуванням керівника апарату суду Ольги Пригодич був проведений семінар – навчання з питань е – декларування.

            З 1 січня 2019 року розпочався черговий етап подання декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік. 

З метою своєчасного подання та правильності заповнення електронних декларацій державних службовців, керівник апарату суду ознайомила присутніх із методичними рекомендаціями, вказала на джерела, в основі яких є Закон України «Про запобігання корупції», яким безпосередньо потрібно керуватись при внесенні даних щодо майнового стану, доходів, витрат та зобов’язань державного службовця та членів сім’ї за минулий рік.

Відповідно до ст.45 ЗУ «Про запобігання корупції» державні службовці, інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті НАЗК декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

            Під час семінару були розглянуті питання нормативно-правового забезпечення декларування в Україні; організації роботи системи електронного декларування  та відповідальності за порушення вимог фінансового контролю.

            Також керівник апарату суду ознайомила присутніх з правилами заповнення електронних декларацій, зупиняючись на ключових моментах. Насамперед закцентувала увагу декларантів на необхідності першочергово перевірити адресу електронної поштової скриньки, що вказана у персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій і термін дії та працездатність електронного цифрового підпису для роботи з Реєстром.

            У заході взяли участь працівники апарату Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області. 

 

За повідомленням прес-служби суду