Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Сумщині учителям розповіли про булінг та його наслідки

09 січня 2019, 16:22

Голова суду Ганна Шелєхова в якості лектора взяла участь у засіданні міського методичного об`єднання вчителів. Тема її виступу «Булінг як прояв соціальних проблем у школі».

Метою виступу стало ознайомлення учасників заходу із поняттям «булінг», його причинами, ознаками та можливими шляхами запобігання, попередження проявів жорстокості й насильства у дитячому середовищі.

Булінг – це цькування однієї дитини іншою, агресивне переслідування, яке часто поширене в школах. Голова суду Ганна Шелєхова розповіла педагогам про негативні наслідки булінгу та звернула увагу на новації законодавства з цього питання. Зокрема виступаюча звернула увагу, що Верховною Радою України внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена  окрема стаття про булінг, проте наразі цей закон готується на підпис Президенту та ще не опублікований.

Наприкінці виступу Ганни Шелєхової учасники зустрічі мали змогу поставити запитання та отримали вичерпні відповіді. «Дуже важливо, щоб діти усвідомлювали своє право бути захищеними і знали, як діяти у разі посягання на їхню недоторканність» - підсумувала Ганна Шелєхова.

 

За повідомленням прес-служби суду