Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спортсменка, яка з цікавості придбала наркотики, отримала судимість, - вирок суду

09 січня 2019, 10:54

3 січня 2019 року Скадовським районним судом Херсонської області ухвалено вирок щодо студентки  факультету фізичного виховання та спорту, яка придбала психотропні речовини.

Вироком суду громадянку В. засуджено за частиною першою статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання та пересилання психотропної речовини без мети збуту)  та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян що становить 850 гривень.

Громадянка В. обвинувачувалася у тому, що 21 липня 2018 року в мережі Інтернет, на невстановленому досудовим розслідуванням сайті замовила психотропні речовини, після чого знаходячись поблизу скверу у м. Херсон за вказівкою невідомої особи забрала під каменем 5 згортків з порошкоподібними речовинами, які відповідно до висновку експерта  містить в своєму складі:

- психотропну речовину обіг якої обмежено – амфетамін, масою в перерахунку на суху речовину 1,3877 г.

- та особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP (1-феніл-2-піролідин-1іл-пентан-1-он) масою в перерахунку на суху речовину 0,36084 г.

Зазначені речовини, громадянка В. принесла до місця свого проживання де їх незаконно зберігала приблизно до 22.07.2018, після чого за допомогою особи, яка не розуміла протиправність своїх дій, переслала вказані психотропні речовини до смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області, де вони були вилучені під час огляду місця подій працівниками Скадовського відділення поліції.

У судовому засіданні громадянка В. вину визнала повністю, вказала, що наркотичний засіб придбала через мережу Інтернет з цікавості, та зберігала за місцем проживання. В подальшому попросила подругу, яка не знала, що знаходиться в пакунку, щоб та переслала вказані речовини їй в смт. Лазурне. В скоєному щиро розкаялася. Запевнила, що не повторить подібних дій в майбутньому.

При обранні виду та міри покарання суд врахував характер та ступінь тяжкості скоєного злочину та його наслідки, особу обвинуваченої, яка за місцем навчання характеризується позитивно, раніше не судима, вперше притягується до кримінальної відповідальності, студентка факультету фізичного виховання та спорту, заміжня, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, а також обставини, що впливають на її покарання, з яких пом’якшуючою обставиною суд визнав: щире каяття, про що свідчить повне визнання своєї вини та готовність нести передбачену законом відповідальність, обтяжуючих обставин судом не встановлено.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду  протягом 30 днів з дня його проголошення.

Пошук в ЄДРСР судового рішення можна здійснити за номером 663/2985/18.

За повідомленням прес-служби суду