Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під домашнім арештом перебуватимуть директор та електромеханік ТОВ "Міськсумиліфт""

08 січня 2019, 14:13

4 січня 2019 року слідчими суддями Ковпаківського районного суду м. Суми розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно директора ТОВ "Міськсумиліфт" та електромеханіка того ж підприємства, яким інкримінується порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини (частина друга статті 272 Кримінального кодексу України) та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки (частина друга статті 364-1 Кримінального кодексу України).


Клопотання обґрунтовувались тим, що перебуваючи на свободі, особи зможуть впливати на свідків та потерпілих, пошкодити чи знищити документи, що підтверджують їх причетність до вчиненого злочину, переховуватимуться від органів досудового розслідування, у інший незаконний спосіб перешкоджатимуть розслідуванню злочину.
Слід зауважити, що тримання під вартою – винятковий запобіжний захід, який застосовується виключно у разі, коли прокурором доведено, що жоден з більш м’яких запобіжних заходів не може запобігти ризикам, передбаченим частиною першою статті 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Судом встановлено, що доводи прокурора та слідчого про наявність таких ризиків не є обґрунтованими. Згідно ухвал слідчих суддів обидва чоловіки перебуватимуть під домашнім арештом.
Ухвали можуть бути оскаржені.

 

За повідомленням прес-служби суду