Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту чоловіка, якого підозрюють у вчиненні 13 епізодів крадіжок

05 грудня 2018, 14:13

4 грудня 2018 року слідчим суддею Скадовського районного суду Херсонської області задоволено клопотання слідчого Слідчого відділу Скадовського відділення поліції та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянину К., який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло).

Органами слідства громадянин К. підозрюється у тому, що у період з 14 жовтня по 21 листопада 2018 року вчинив 13 епізодів крадіжок з проникненням у житлові приміщення у місті Скадовську Херсонської області. Предметами крадіжок ставали гаманці з грошима, мобільні телефони, ноутбуки та будівельні інструменти (кутова шліфувальна машина, електричний рубанок).

Дослідивши матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, прокурора, підозрюваного, адвоката, слідчий суддя вважав необхідним застосувати до підозрюваного запобіжний захід, як  передбачено частиною першою статті 177 Кримінального процесуального кодексу України, який запобігатиме спробам підозрюваного К. вчинити новий злочин, переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, впливати на свідків та потерпілих.

Крім того, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні громадянином К. злочину, і що жоден із більш м’яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою, не зможе запобігти ризикам, доведеним стороною обвинувачення.

Строк дії ухвали встановлено до 1 лютого 2019 року включно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

 

За повідомленням прес-служби суду