Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінального провадження за фактом вибуху у кафе „Смачна хата” продовжиться 10 грудня 2018 року

05 грудня 2018, 14:01

 

У  Рубіжанському міському суді Луганської області триває колегіальний розгляд справи за фактом замаху на вбивство людей, шляхом підриву гранати в кафе „Смачна хата”.

 В судовому засіданні, яке відбулося  23 листопада 2018 року, розглянуто ряд  клопотань  сторони захисту, в тому числі  про відвід прокурору з підстав особистої  його заінтересованості та неупередженості , яке колегією суддів  залишено без задоволення, оскільки  вони не були підтверджені доказами. Судом ухвалено рішення про початок дослідження доказів.

Судове засідання відкладено до 10 грудня 2018 року.

       Нагадаємо, що  в  липні 2016 року, приблизно о  03:10,   на літньому майданчику кафе „Смачна хата”, розташованому за адресою м. Рубіжне, по вул. Володимирській, 31а,  обвинувачений „Б”, який проходив  військову службу в рядах збройних сил та безпосередньо приймав участь в АТО, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських мотивів, використовуючи політичну тему , як малозначний привід для сварки , кинув гранату Ф-1 під стіл, в результаті чого стався вибув.   Внаслідок вибуху  гранати  в кафе пошкоджені вікна, двері, стіни , дах та інше майно . Діями обвинуваченого спричинено  матеріальні збитки  потерпілому „Р”. Потерпілому по справі громадянину „Г”, який під час вибуху був відвідувачем вищевказаного кафе, спричинені тілесні ушкодження .

    По  даному  факту було відкрите кримінальне провадження  за обвинуваченням  громадянина „Б” у скоєні злочинів, передбачених  частиною другою статті 15 пунктами 1,5,7 частини другої статті 115 (умисне вбивство), частиною другою статті 194, частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України.

      В серпні 2016 року до Рубіжанського міського суду Луганської  області вищевказане кримінальне провадження надійшло для розгляду. Судове слідство продовжується.

 

Зміст ухвали можливо оглянути в ЄДРСР за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/78100483

 

За повідомленням прес-служби