Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено зловмисника, який крав протиугони залізничної колії

05 грудня 2018, 12:34

       4 грудня 2018 року суддя Біляївського районного суду Одеської області розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина В., 1990 року народження,  за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою  статті 15, частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України (закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі).

  Призначаючи покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, обставину, що пом’якшує покарання – щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину, скоєння злочину вперше.

            Суд  призначив громадянину В. покарання у вигляді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п’ятдесят) грн. 00 коп.

  Засуджено громадянина В. за таке: 24 листопада 2017 року близько 16 годин 45 хвилин, громадянин В. взявши з собою заздалегідь приготовлені кувалду, молоток, лом та відправився до стрілочного перегону залізничної колії, яка знаходиться на балансі Одеської філії ЦТС «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця». За допомогою інструментів почергово зняв з залізничної колії 12 протиугонів Р-50 загальною вартістю 270 гривень 72 копійки, однак його намір не був доведений до кінця з причин, не залежних від його волі у зв'язку з тим, що на місці скоєння злочину він був застигнутий працівниками Одеської філії ЦТС «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця», які прибули на місце у зв’язку із сигналом несправності перегону.

 

 

За повідомленням прес-служби суду