Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юр’ївський районний суд долучився до Міжнародної акції «16 днів проти насильства»

05 грудня 2018, 10:56

З 25 листопада до 10 грудня  в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти  насильства», в рамках  якої  громадськими організаціями, місцевими структурними підрозділами у справах сім’ї та молоді, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Міжнародна акція “16 днів проти насильства”, ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми  подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав  жінок.

         4 грудня 2018 року в будинку культури смт.Юр’ївка Дніпропетровської області для учнів 7-11 класів Юр’ївської загальноосвітньої  школи  громадською організацією «Надійна сила» спільно з Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області було зачитано лекцію на тему «Гендер. Основи гендерної рівності», при цьому представником  суду також розкрито актуальну в  рамках  акції  тему: ««Насильство в сім’ї - це злочин де завжди є «жертви», а наслідком є настання адміністративної або кримінальної відповідальності», наголошено  про неприпустимість побиття, психологічного, фізичного та інших видів насильства по відношенню до жінок та дітей.

З  учнями обговорено існуючі заходи  протидії проти насильства в сім’ї, про необхідність в таких випадках  активно реагувати: звертатись за допомогою до шкільного психолога, до близьких людей,  повідомляти в поліцію (дзвінок на гарячу лінію)  з метою запобігання настання можливих нещасних випадків.

На згадку діти отримали помаранчеві браслети з надписом «Зупини насильство проти жінок та дітей», надані Міжнародною організацією з міграції.

За повідомленням прес-служби суду