Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Луганський окружний адміністративний суд відвідали майбутні правники

03 грудня 2018, 17:45

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, формування у громадян довіри та поваги до судової влади 30 листопада 2018 року до Луганського окружного адміністративного суду завітали курсанти Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка на чолі з викладачем Кравченко Ігорем Миколайовичем та начальником відділу кадрового забезпечення Бойчуком Миколою Миколайовичем. Під час проведення зазначеного заходу відбулось ознайомлення учасників з практичними питаннями реалізації своїх прав у суді, а також побудови діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.

Після реєстрації учасників зустріла керівник апарату Луганського окружного адміністративного суду, яка привітала присутніх та повідомила про основні напрямки проведення даного заходу.

Із вступним словом до гостей звернувся голова Луганського окружного адміністративного суду, який розповів про етапи становлення та розвитку адміністративного судочинства в Україні, створення адміністративних судів. Голова суду звернув увагу присутніх на роль адміністративних судів у забезпеченні прав і законних інтересів фізичних і юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин та особливе значення створення адміністративної юстиції в контексті реальних реформ та позитивного розвитку судової гілки влади.

Після чого керівник апарату суду розповіла присутнім про апарат суду, його структуру, організацію роботи та розподіл обов’язків між працівниками, також було звернено увагу на функціонування власної веб-сторінки Луганського окружного адміністративного суду на веб-порталі «Судова влада України», яка має на меті забезпечення відкритості та прозорості в роботі суду, інформування громадськості, мас-медіа про стан здійснення правосуддя тощо.

Студенти мали нагоду поставити Голові суду та керівнику апарату суду питання, які найбільш їх цікавили.

У рамках заходу запрошені ознайомилися з щоденною роботою Луганського окружного адміністративного суду, зокрема, начальник відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярія) ознайомила присутніх зі стендом, де розміщені графіки розгляду справ суддею, ознайомила з матеріалами Інформаційних стендів з довідковою інформацією. Також роз’яснено порядок звернення до суду і правила прийому громадян та їхніх звернень, заяв, скарг у суді, отримання інформації.

Одним із цікавих моментів Дня відкритих дверей стала участь студентів у справжньому судовому засіданні, яке відбулось у режимі відеоконференції.

Після інформативних доповідей керівник апарату суду провела учасникам екскурсію приміщенням суду, в тому числі гості відвідали приміщення для прийому громадян, кімнату для ознайомлення з матеріалами справи, адвокатів і прокурорів, відділ управління персоналом.

Зустріч проходила невимушено та в дружній атмосфері, по закінченню якої керівник апарату суду побажала студентам успіхів у навчанні та натхнення.

Сподіваємось, що такі зустрічі відбуватимуться і надалі.

 

За повідомленням прес-служби суду