Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для працівників Ямпільського районного суду проведено інструктаж з надання першої долікарської допомоги

03 грудня 2018, 16:12

30 листопада 2018 року сімейним лікарем Ямпільської АЗПМС Романюк Галиною Миколаївною проведено інструктаж із працівникам апарату Ямпільського районного суду на тему: «Надання першої долікарської допомоги».

Перша долікарська допомога - комплекс медичних заходів, спрямованих на надання медичної допомоги при невідкладних станах, які відмічають на виробництві, у побуті, під час дорожньо-транспортних пригод, катастроф, техногенних аварій та при гострих неврологічних, терапевтичних, хірургічних та термінальних станах. Ненадання першої долікарської допомоги при нещасних випадках, раптових гострих захворюваннях людини призводить до тяжких наслідків, аж до летальних. Своєчасна перша долікарська допомога відіграє важливу роль у подальшому лікуванні потерпілих і хворих, сприяє скороченню термінів їх медичної та трудової реабілітації.

Для набуття необхідних знань та досвіду надання першої долікарської медичної допомоги працівники апарату суду пройшли сьогодні навчання з послідовності надання першої допомоги при отруєнні, кровотечах, при пораненнях, при ураженні електричним струмом, при утопленні, при переломах, при вивихах.

Дізналися про способи та методи транспортування потерпілих в лікувальний заклад, якщо це неможливо здійснити службою швидкої медичної допомоги, то як треба транспортувати потерпілого власними силами та пройшли навчання з оживлення потерпілого при різноманітних тяжких травмах.

Слід зазначити, що своєчасне надання та правильне проведення першої медичної допомоги не тільки рятує життя постраждалому, але й забезпечує подальше успішне лікування хвороби або ушкодження, попереджує розвиток тяжких ускладнень, зменшує втрату працездатності.

 

За повідомленням прес-служби суду