Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Старокостянтинові винесли вирок чоловіку, що 10 років тому незаконно придбав і зберігав боєприпаси

03 грудня 2018, 16:06

Три роки позбавлення волі – таке покарання призначив Старокостянтинівський міськрайонний суд жителю Старосинявського району, котрого визнав винним у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України).

«Обираючи покарання Ф., суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого, зокрема, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, має постійне місце роботи, а також те, що за місцем роботи та за місцем постійного проживання характеризується виключно позитивно… суд вважає, що виправлення Ф. можливе без ізоляції його від суспільства», – констатує суд – і звільняє обвинуваченого від відбування покарання на 1 іспитовий рік.

За вироком, чоловік 10 років тому в Києві купив у невідомої особи сорок сім набоїв калібру 5,6 мм до нарізної спортивно-мисливської вогнепальної зброї та зберігав їх у металевому сейфі в своєму помешканні, доки працівники поліції їх не вилучили.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду