Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Широківському районному суді Дніпропетровської області проведено "День відкритих дверей"

03 грудня 2018, 12:50

        З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти школярів, набуття ними необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя у Широківському районному суді Дніпропетровської області запроваджено проведення "Днів відкритих дверей".

         Так, 30 листопада 2018 року в Широківському районному суді Дніпропетровської області вже вкотре було проведено "День відкритих дверей", і це вже стало гарною традицією.

         Цього разу відвідувачами суду стали учні 10-11 класів Шестірнянської школи загальної середньої освіти I-III ступенів.

        Захід проводився за участю судді-спікера Широківського районного суду Леонідової Олени Володимирівни, заступника керівника апарату суду Лила Євгена Валерійовича, старшого секретаря суду Субботи Марини Анатоліївни, спеціаліста з питань персоналу Радковської Ольги Вікторівни.

Суддя Леонідова Олена Володимирівна привітала учнів та провела для них ознайомчу лекцію щодо основних принципів роботи судової системи України, розповіла про види відповідальності, порядок зайняття посади судді.

Учні були присутніми під час слухання цивільної справи №197/983/17 за позовом Приватного акціонерного товариства «Страхова група «ТАС» до Кислянка Сергія Олександровича про стягнення страхового відшкодування в порядку регресу, в якій представник позивача брав участь у режимі відео конференції.  

       Заступник керівника апарату суду Лила Євген Валерійович розповів школярам про роботу апарату  суду,  задачі та обов’язки, кваліфікаційні вимоги, заробітну плату працівників апарату суду, про традиційні символи судочинства, зокрема про богиню правосуддя – Феміду та її атрибути

     Потім  заступник керівника апарату суду Лила Євген Валерійович провів для школярів екскурсію по  приміщенню суду: відвідування робочих кабінетів, огляд залів судових засідань, канцелярії суду, архіву,  інформаційних стендів, що сприяють роботі суду і громадян.

    Найцікавішим етапом даної зустрічі став модельний судовий процес в якому взяли участь безпосередньо самі школярі.  В залі судового засідання № 1 Широківського районного суду школярі відтворили судовий процес розгляду цивільної справи та спробували виявити власні здібності як судді, позивача, відповідача, секретаря судового засідання, судового розпорядника, свідка.

   Підсумковим етапом зустрічі для учнів була проведена правова вікторина «Запитання від Феміди» де школярі продемонстрували свої набуті знання, та за підсумками вікторини найактивніших та найрозумніших школярів було нагороджено грамотами.

   Наприкінці зустрічі працівники Широківського районного суду Дніпропетровської області організували солодкий стіл, побажали усім присутнім школярам успіхів в навчанні, підвищувати рівень правової освіти та досягнення мети в обранні улюбленої професії.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОЗВІТ ЗАХОДУ

За повідомленням прес-служби суду