Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени ВРП Андрій Овсієнко та Лариса Швецова взяли участь в обговоренні запровадження ефективної медіації

03 грудня 2018, 12:28

30 листопада 2018 року у Південно-західному апеляційному господарському суді відбувся круглий стіл, під час якого презентовано результати реалізації проекту «Підвищення поінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади».

Проект впроваджується Українською академію медіації за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Кабінет медіації працював на базі Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області з лютого по вересень 2018 року, що дало можливість учасникам процесу спробувати врегулювати спір за допомогою професійного медіатора, окрім процесуального врегулювання вирішення спору за участю судді.

Суддя Південно-західного апеляційного господарського суду Наталія Богацька подякувала організаторам за вибір зазначених судів для реалізації пілотного проекту та зазначила, що на сьогодні медіація є дуже перспективним напрямом, тому суди будуть сприяти її впровадженню. Завдяки медіації можливо запобігти виникненню конфліктів або вирішити їх вже на ранніх стадіях, що дає змогу сторонам спору не тільки заощадити грошові ресурси, а й оптимізувати роботу суддів та знизити судове навантаження в усіх ланках судової системи.

За її словами, синергія суддів, адвокатів, представників наукової спільноти, медіаторів та усіх присутніх удосконалить теоретичні та практичні знання про процедуру медіації, дасть можливість окреслити подальші шляхи впровадження та розвитку медіації в українських судах.

У заході взяли участь президент Української академії медіації Луіза Романадзе,радник з юридичних питань Програми USAID «Нове правосуддя» Ірина Зарецька,члени Вищої ради правосуддя, медіатори Андрій Овсієнко та Лариса Швецова, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Шаповалова, заступник голови Одеського окружного адміністративного суду, медіатор Елла Катаєва, суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, медіатор Лариса Зуєва, голова господарського суду Одеської області Володимир Петров, суддя Київського районного суду міста Одеси Володимир Петренко.

Переглянути фотоальбом

Інформація та фото: Південно-західний апеляційний господарський суд

Прес-центр судової влади України