Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Введення цифрових технологій у всі сфери суспільного життя необхідно вже сьогодні» – Секретар ВП ВС Всеволод Князєв

03 грудня 2018, 12:17

Секретар Великої Палати Верховного Суду Всеволод Князєв взяв участь у роботі Першого податкового цифрового форуму «First Tax Digital Forum», який відбувся у Києві 30 листопада 2018 року.

На переконання Всеволода Князєва, наразі громадянське суспільство вже не може існувати без цифрових технологій. Тож завдяки індустріальній революції Україна має можливість стати однією з провідних країн у сфері розвитку цифрових технологій. Для цього необхідно створити сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні та запровадити податкові інструменти, які б заохочували міжнародних інвесторів розвивати сектор цифрової економіки.  

Введення цифрових технологій у всі сфери суспільного життя необхідно вже сьогодні. У судовій системі їх активно використовують. Так, цього року була запущена тестова версія Електронного суду, який має зробити судовий процес доступнішим та зручнішим для громадян та юристів шляхом економії коштів та часу. Найближчим часом система запрацює у всіх судах країни.З вітальними словами також виступили заступник Міністра фінансів України Сергій Верланов, член наглядової ради Палати податкових консультантів Дмитро Михайленко, заступник Голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій, президент Асоціації податкових радників, доктор юридичних наук Данило Гетманцев та виконавчий директор Центру трансфертного ціноутворення в Інституті австрійського та міжнародного податкового права (Віденський університет економіки та бізнесу), доктор права Рафаель Петруччі.

Основною темою форуму став розвиток цифрової економіки та питання її міжнародного оподаткування. Учасники заходу обговорили впровадження BEPS (ініціатива країн G20 щодо боротьби з ухиленням від оподаткування та виведенням грошей в офшори) у світі, особливості роботи цифрової економіки для податкових органів і платників податків, проблеми оподаткування хмарних технологій та IT сфери в цілому, а також ліцензії кінцевого користувача й постачання програмного забезпечення.

У заході взяли участь судді, представники органів влади, ІТ та телекомунікаційних компаній, експерти й податкові радники.

За повідомленням прес-служби суду