Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Сумитеплоенерго" через суд стягнуло із боржника 200 тис. грн. за спожиту теплову енергію

29 листопада 2018, 17:30

До суду звернулось ТОВ «Сумитеплоенерго» про стягнення 202  тис. грн. заборгованості за спожиту теплову енергію  із ТОВ «Глобус-Хорека», у зв’язку з неналежним виконанням відповідачем умов договору.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, письмового відзиву на позов не подав.

Судом з матеріалів справи було встановлено наступні фактичні обставини та зміст спірних правовідносин.

Між ТОВ «Сумитеплоенерго» і ТОВ «Глобус-Хорека» було укладено договір про надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, згідно з ним позивач зобов’язувався вчасно надавати відповідачу послуги з централізованого опалення та постачання гарячої, а відповідач зобов’язувався своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами у строки і на умовах, що передбачені в договорі.

Позивач мотивує свої вимоги тим, що належним чином виконував свої обов‘язки по договору та надавав відповідачу послуги постачання теплової енергії протягом періоду: січень 2018 – квітень 2018, що підтверджується актами прийому-передачі теплової енергії , а відповідачем лише частково було сплачено суму основного боргу в розмірі 20 тис. грн.  Станом на день розгляду справи заборгованість за спожиті послуги становила 138 тисяч гривень.  

З огляду на викладене, враховуючи встановлений судом факт неналежного виконання відповідачем договірних зобов'язань стосовно повної та своєчасної оплати спожитих послуг, суд вважає позовні вимоги правомірними, обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Суд вирішив стягнути з ТОВ «Глобус-Хорека» на користь ТОВ «Сумитеплоенерго» 138 тис. грн.  основного боргу, 37 тис. грн. пені, 3 316 грн. - 3% річних, 2 961 грн інфляційних збитків, 3  224 грн.  витрат по сплаті судового збору. А в іншій частині провадження у справі №920/708/18 закрити відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України за  відсутністю предмету спору.

 

За повідомленням прес-служби суду