Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід директору одному із комунальних підприємств Ізяславського району, що підозрюється в збуті дуба поза встановленою законодавством процедурою відчуження лісопродукції

29 листопада 2018, 15:39

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який полягає у забороні залишати своє місце проживання  в період часу з 22:00 по 06:00 наступного дня з покладенням  зобов’язання прибувати до слідчого, прокурора, суду, слідчого судді за кожною вимогою  директору одного із комунальних підприємств  Ізяславського району, що підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання  службовим становищем у великих розмірах).

Так, чоловік,  1962 року народження   підозрюється у тому, що перебуваючи на посаді директора комунального підприємства  запропонував третій особі придбати пиловика  дуба без відповідного документального оформлення на загальну суму близько 250 тис. грн. В подальшому чоловік  організував завантаження зрізаних у лісовому господарстві підприємства 5-ти дерев пиловника дуба, загальним об’ємом 7 м.кв. та без відповідних дозвільних і супроводжувальних документів, поза встановленою законодавством процедурою відчуження лісопродукції, забезпечив їх вивезення за межі лісового господарства комунального підприємства.  За відправлений дуб керівник отримав 160 000 грн.

Санкція частини четвертої статті 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  на строк до 3 років.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний  характеризується виключно позитивно, одружений, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, має постійне місце проживання, а також дружину та сина, які являються інвалідами та потребують допомоги.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

За повідомленням прес-служби суду