Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя апеляційного суду Одеської області Юліан Кравець розповів майбутнім суддям про психологічну експертизу у цивільному процесі  

27 листопада 2018, 13:33

26 листопада 2018 року в місті Одесі регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар на тему: “Психологічна експертиза у цивільному процесі (сучасні умови, особливості, практика)” для суддів  місцевих загальних судів.

Вітальними словами семінар відкрили директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець та запрошені викладачі: суддя Апеляційного суду Одеської області Юліан Кравець, керівник Бюро психологічних досліджень, практичний психолог, психотерапевт, кандидат психологічних наук Маргарита Журавльова та провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів Українитравмофокусовний психотерапевт Надія Голембієвська.

У ході занять судді-слухачі мали змогу ознайомитись з останніми змінами в законодавстві про судову експертизу, проаналізувати особливості проведення судової експертизи в держаних та приватних установах.

Досить цікавою та дискусійною для обговорення були теми щодо  методів оцінки висновків експертів та про підходи визначення відмінностей між думкою психолога та експертною оцінкою стану особистості. Окрім того, учасники семінару розглянули психологічну експертизу в справах по спірним питанням піклування та встановлення місця проживання дітей, особливості допиту дитини у суді

                  

Надзвичайно корисним було обговорення  теми стосовно призначення психологічної експертизи про відшкодування моральної шкоди в судовій практиці  та законодавчих та наукових критеріях та способах оцінки висновків експертів.

Крім того, під час проведення семінару для кандидатів на посаду судді проведені дискусійні вправи, практичні завдання, міні-лекції, різноманітні групові та індивідуальні завдання, експрес та бліцопитування, а також перегляд навчальних відео.

 

 

За повідомленням прес-служби суду