Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пряма комунікація суду з учнівською молоддю: перегляд кінофільму про права людини з колекції Міжнародного фестивалю "Docudays UA" з експертним обговоренням

26 листопада 2018, 18:21

"Якщо ви у щось вірите – то треба за це боротись і захищати свої права". Таке звернення до телеглядачів пролунало з вуст підлітка Габрієля, який став героєм і режисером документального фільму, що увійшов до колекції Міжнародного фестивалю "Docudays UA". Стрічку з цієї колекції кінофільмів про права людини переглядали сьогодні учні дев’ятих класів НВК №6. Захід організував Докуклуб, що діє на базі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки. Презентувала його керівниця Анжела Ярмолюк.

"Формат кінотренінгу дозволяє в доступній і цікавій формі розповісти молоді про людські права. Змушує задуматись над проблематикою їх захисту", - зауважила  референт Хмельницького апеляційного суду Юлія Салдан, яка виступила експертом-правником під час обговорення.

Молоді люди з цікавістю спостерігали за кіногероями, а потім активно дискутували про те, які саме права людей були порушені і яка  роль у їх захисті відведена державі.

За повідомленням прес-служби суду