Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відпрацювання тактики поведінки судді  

20 листопада 2018, 11:22

З метою закріплення знань, отриманих в аудиторіях у процесі вивчення блоку з цивільного судочинства, наприкінці стажування 16 листопада 2018 року в Жовтневому районному суді Миколаївської області була проведена рольова гра “Судове засідання в цивільній справі”, в якій головуючими в розгляді справи були слухачки Тетяна Гапєєва та Тетяна Іванова.

У ролі осіб, які беруть участь у судовому процесі виступили працівники апарату суду, суддя–наставник, кандидат юридичних наук Сергій Глубоченко. До участі в симуляції судового засідання також був запрошений адвокат Станіслав Кащенко.

З метою створення атмосфери реального судового засідання та визначення психологічної та практичної готовності майбутніх суддів  до відправлення правосуддя, учасниками розгляду справи неодноразово порушувався порядок у залі судового засідання, заявлялися клопотання, які не передбачені цивільним процесуальним законодавством, а також відвід судді.

У ході рольової гри майбутні судді пройшли справжнє випробування на стресостійкість, оперативно реагували на порушення порядку в залі судового засідання, застосовуючи засоби процесуального примусу, вирішували заяви та клопотання відповідно до норм ЦПК України. Загалом було відпрацьовано тактику поведінки судді в конфліктних ситуаціях.

За результатами проведеної рольової гри слухачі отримали високу оцінку від судді Сергія Глубоченка та підтвердили достатній рівень професійної підготовки, отримали практичні навички та вміння, які безумовно  стануть їм у нагоді в разі здобуття омріяної посади.

За повідомленням прес-служби НШСУ