Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаєві відбувся навчальний семінар щодо рівних прав і можливостей жінок та чоловіків

20 листопада 2018, 10:44

    На днях відбувся навчальний семінар з підвищення фахового рівня щодо питань локалізації політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, у якому прийняла участь представниця Миколаївського апеляційного суду. Захід відбувся за підтримки офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та ООН Жінки у місті Миколаєві на базі комплексу «Palace Ukraine».

   У даному заході взяли участь заступниця Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, заступники міністрів інших міністерств та центральних органів виконавчої влади, які приймають участь в реалізації ґендерної політики, голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, голова обласної ради Вікторія Москаленко та представники Миколаївської, Одеської, Херсонської та Кіровоградської областей.

   На початку заходу з вступним словом виступила директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Єльчієва Оксана Русланівна.

   У ході навчального семінару в першій половині дня учасники обговорили теми гендерних розривів  та гендерних стереотипів, актуальний стан впровадження гендерної політики в Україні, а також основні принципи та положення національних документів з питань гендерної політики.

   Друга частина заходу була спрямована на розгляд питань пов’язаних з основними викликами щодо забезпечення гендерної рівності і прав жінок, досягненнями та проблеми впровадження гендерної політики в областях, гендерно-орієнтоване бюджетування (ГОБ) як фінансовий інструмент реалізації гендерної політики.

   Учасники навчального семінару мали змогу попрацювати в тематичних групах, з тем:

  • локалізація та виконання Національного плану дій з виконання Заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок за результатами розгляду 8-ої періодичної доповіді України;
  • локалізація та виконання Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»;
  • локалізація та виконання Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

   По завершенню семінару були підведені підсумки та обговоренні проблемні питання, після чого учасники мали змогу поспілкуватись у неформальній обстановці.

 

За повідомленням прес-служби суду