Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КГС ВС відвідали представники Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США

19 листопада 2018, 17:37

15 листопада 2018 року до КГС ВС з ознайомчим візитом завітали представники Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США – суддя у справах про банкрутство округу Колорадо (США) Томас Б. МакНамара, юрист Дмитро Скринька та спеціаліст з міжнародних проектів Iрина Гладка.

КГС ВС на зустрічі представляли заступник Голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов, секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Володимир Погребняк, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Тетяна Дроботова, судді-спікери Людмила Стратієнко та Юрій Чумак, судді Ігор Ткач, Володимир Білоус та В’ячеслав Пєсков і заступник керівника апарату ВС – керівник секретаріату КГС ВС Наталія Пляс.

Очільник КГС ВС Богдан Львов високо оцінив багаторічний внесок Програми розвитку комерційного права (CLDP) у розвиток судової системи України, особливо у ході її реформування, та подякував за давню тісну співпрацю. Він нагадав, що в липні цього року було презентовано Посібник для суддів з питань інтелектуальної власності, який підготовлено за сприяння цієї Програми у координації з Федеральним судовим центром, Вищою радою правосуддя та Верховним Судом.

Богдан Львов ознайомив гостей зі структурою та організацією роботи ВС та зокрема КГС ВС, з особливостями здійснення судочинства за новими процесуальними кодексами та викликами і завданнями, які постали перед оновленою судовою системою. У свою чергу судді КГС ВС розповіли про особливості спеціалізацій своїх судових палат.

Суддя у справах про банкрутство округу Колорадо (США), експерт Програми розвитку комерційного права (CLDP) Томас Б. МакНамара поділився особливостями системи судів США та обговорив з українськими колегами специфіку розгляду спорів, серед яких і в справах про банкрутство.

Учасники зустрічі висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю та обмін досвідом, зокрема шляхом проведення спільних навчальних тренінгів, семінарів, конференцій і под. Богдан Львов сказав про важливість подібних зустрічей і наголосив, що в розвитку головне – не втрачати набутих досягнень, а запозичувати і збагачуватися найкращим передовим досвідом.

 

Довідково. Програма розвитку комерційного права (CLDP) створена у 1992 році з метою надання технічної допомоги у сфері комерційного права державному та приватному сектору країн з перехідною економікою для підтримки цілей їхнього економічного розвитку. CLDP надає навчальні та консультативні послуги представникам влади, законодавцям, працівникам регуляторних органів, суддям, правникам, освітянам та іншим зацікавленим сторонам. У рамках технічної допомоги, яка надається Урядом США Україні, Державний департамент США доручив CLDP надавати технічну допомогу Україні, зокрема, в сфері судового розгляду господарських (комерційних) спорів.

За повідомленням прес-служби суду