Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розбійний напад та грабіж чоловік проведе за ґратами чотири з половиною роки

19 листопада 2018, 14:20

       Суддею Ізюмського міськрайонного суду Харківської області закінчено розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок громадянину К. 1971 року народження за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України «грабіж» та частиною 1 статті 187Кримінального кодексу України  «розбій».

        В середині червня 2018 року, знаходячись біля квартири, розташованої в житловому будинку по вулиці Соборній, гр. К зірвав з шиї дівчини, яка випадково опинилась поруч, золотий ланцюжок з хрестиком. Своїми діями зловмисник спричинив потерпілій матеріальну шкоду та тілесні ушкодження. Після скоєного гр. К залишив місце злочину та розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

        В липні 2018 року той самий чоловік, перебуваючи в квартирі своєї знайомої, маючи на меті незаконне збагачення, здійснив напад на господарку квартири. Дії  зловмисника в момент застосування створювали реальну загрозу для життя потерпілої. Зловмисник заволодів грошовими коштами потерпілої та швидко зник з місця злочину.

       В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочинів визнав повністю.  Дослідивши докази, врахувавши наявність судимостей, рецидив злочину, суд дійшов висновку, що перевиховання обвинуваченого та виправлення неможливо без ізоляції від суспільства та призначив гр. К покарання у вигляді 4 (чотирьох) років 6 (шести) місяців позбавлення волі.

       Вирок ще не набрав законної сили і його можна оскаржити в апеляційному суді області.

З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи за №623/2719/18.

 

За повідомленням прес-служби суду