Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цілодобовий домашній арешт чиновнику, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди    

19 листопада 2018, 11:15

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 17 листопада 2018 року розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу відносно високопосадовця з міста Козятина Вінницької області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 191, частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

В рамках досудового розслідування стало відомо, що чиновник  і директор одного із підприємств Вінниччини домовилися про отримання неправомірної вигоди від перевізників Козятинського району, які здійснюють перевезення каоліну з Жежелівського каолінового кар’єру на територію товариства у м. Козятин. Зокрема, очільник районної ради, відповідно до повідомлення про підозру, перешкоджав суб’єктам господарювання у здійсненні вантажних перевезень новозбудованою автомобільною дорогою Козятина, вимагаючи при цьому суму грошей у розмірі 95 тисяч гривень.

Так, суд, дослідивши матеріали отриманого клопотання, заслухавши думку прокурора, підозрюваного та його захисника, ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання строком на два місяці в межах строку досудового розслідування. Одночасно, суд зобов’язав високопосадовця виконувати обов’язки, передбачені частиною 5 статті 194 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії.

 

За повідомленням прес-служби суду