Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді відбулися збори суддів  

16 листопада 2018, 13:52

Протягом цього тижня у касаційних судах у складі Верховного Суду відбулися збори суддів, під час яких судді визначилися з кандидатурами для обрання на Пленумі Верховного Суду делегатами ХVІ позачергового з’їзду суддів України.

Так, 12 листопада 2018 року збори суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду рекомендували для включення до списку суддів КГС ВС Сергія Жукова, Лідію Катеринчук і  Валерія Сухового.

Того ж дня судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду запропонували внести кандидатури суддів КЦС ВС Дмитра Гудиму, Аллу Лесько та Віктора Стрільчука.

15 листопада 2018 року кандидатами від Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду висунуто суддів КАС ВС Олександра Золотнікова, Ірину Гончарову та Тетяну Стрелець.

16 листопада збори суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду вирішили внести на розгляд Пленуму ВС пропозицію щодо обрання делегатами на ХVI позачерговий з'їзд суддів ККС ВС Миколу Лагнюка, Вячеслава Наставного і Віктора Остапука.

Як відомо, у грудні 2018 року заплановано проведення ХVІ позачергового з’їзду суддів України. Відповідно до ст. 131 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Пленум Верховного Суду має обирати на з’їзд суддів України дванадцять делегатів з числа суддів Верховного Суду.

 

За повідомленням прес-служби суду