Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Першого апеляційного адміністративного суду /12-16 листопада 2018 року/  

16 листопада 2018, 14:10

Протягом тижня (12-16 листопада 2018 року) на розгляд до суду надійшло 199 адміністративних справ, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 1183 вихідних листи і прийнято 212 вхідних листів.

За поточний тиждень суддями Першого апеляційного адміністративного суду розглянуто 35 справ, які здебільшого стосувалась податкових та соціальних спорів, зокрема перерахунку пенсії та призначення пенсії за віком. Мають місце також справи з приводу прийняття та звільнення громадян з публічної служби.

Так, Перший апеляційний адміністративний суд розглянувши у відкритому  судовому засіданні апеляційну скаргу Головного управління Національної поліції в Донецькій області на постанову окружного суду за позовом гр. Ш до  Головного управління Національної поліції в Донецькій області,  Атестаційної комісії № 5 Головного управління Національної поліції в Донецькій області про визнання протиправним та скасування наказу, скасування висновку,  поновлення на посаді, стягнення грошового забезпечення за час вимушеного прогулу - апеляційну скаргу залишив без задоволення, а постанову суду першої інстанції - без змін.

Матеріалами справи встановлено, що позивача було призначено наказом ГУНП в Донецькій області на посаду поліцейського одного з відділів поліції ГУНП в Донецькій області. Позивач відпрацював на цій посаді менше одного року, та не підлягав атестуванню. Суд апеляційної інстанції погодив висновок суду першої інстанції про протиправність проведення атестування позивача та звільнення його зі служби в поліції.

13 листопада 2018 року в Першому апеляційному адміністративному суді проведено День відкритих дверей для другої групи учнів Художньої школи м. Краматорська.

Школярам проведено екскурсію приміщенням суду, де вони на власні очі побачили робочі будні суддів та відділів і підрозділів суду та мали змогу послухати невелику лекцію про основну місію, покладену на судові органи в Україні та поставити свої питання і отримати відповіді на них. Захід відбувся в рамках проведення конкурсу дитячого твору та малюнку на тему "Правосуддя", оголошеного Радою суддів України.

 

За повідомленням прес-служби суду