Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася перша установча зустріч Львівської регіональної ради реформ у сфері правосуддя  

15 листопада 2018, 16:10

14 листопада 2018 року, у Львові відбулася перша установча зустріч Регіональної ради реформ у сфері правосуддя (далі – Регіональна рада). Організатором і координатором заходу став Проект ЄС «Право-Justice», що займається вивченням проблемних питань реалізації судової реформи в Україні та удосконаленням законодавства.

У зустрічі взяли участь представники судової гілки влади, Міністерства юстиції України, національні та міжнародні експерти проекту ЄС «Право-Justice», практикуючі юристи та науково-освітня спільнота регіону.
Восьмий ААС представив суддя Олег Заверуха, долучившись до обговорення та вирішення питань порядку денного засідання Регіональної ради.


Під час засідання виступили, зокрема, Довидас Віткаускас, Керівник Проекту ЄС «Право-Justice», Карстен Манке, міжнародний експерт з розвитку регіональних ініціатив Проекту ЄС «Право-Justice», та Ерік Сванідзе, міжнародний експерт із стратегічного планування Проекту ЄС «Право-Justice». Вони представили членів Регіональної ради і звернули увагу на мету, завдання, а також проблемні питання, які стоять перед новоствореною Регіональною радою.

Крім цього, відбулося обговорення результатів моніторингу імплементації Цивільного та Господарського процесуальних кодексів, а також необхідність Залучення студентів-правників до процесу реформування сектору юстиції.
Метою проведення зустрічі було поглиблення системної роботи Проекту ЄС «Право-Justice» щодо реалізації реформ в регіонах у співпраці з профільними інституціями та експертами.
Варто зазначити, що Львівська область стане однією з перших, де функціонуватиме Регіональна рада. Планується, що реформи будуть втілюватися «знизу-вгору» – через донесення специфічних для регіону викликів і їх рішень на рівень центральних органів державної влади та організацію якісного обміну інформації щодо реформ сектору з центру в регіони та на міжрегіональний рівень.

 

За повідомленням прес-служби суду