Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

120 годин громадських робіт призначив суд неповнолітньому за крадіжку

15 листопада 2018, 15:04

30 серпня 2018 року до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області надійшов обвинувальний акт стосовно Громадянина К., який обвинувачується в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Під час розгляду справи судом було встановлено, що 13 серпня 2018 року неповнолітній Громадянин К. вирішив вчинити крадіжку чужого майна з супермаркету ТОВ «ЕКО». Безпосередньо реалізуючи свій злочинний намір, направлений на таємне, умисне викрадення чужого майна, викрав з торгівельних стелажів продукти харчування та продовольчі товари на загальну суму 845 гривень 06 копійок.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений винним себе в інкримінованому йому правопорушенні визнав повністю. Представник потерпілого ТОВ «ЕКО» в судових засіданнях участі не приймав, в заяві до суду зазначив, що претензій матеріального характеру до обвинуваченого у юридичної особи не мають, покарання просили призначити на розсуд суду.

 Суд дійшов висновку, що дії обвинуваченого кваліфіковані вірно, оскільки він вчинив замах на здійснення таємного викрадення чужого майна, але з причин, що не залежали від його волі, не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця.

12 листопада 2018 року Красноармійський міськрайонний суд Донецької області оголосив вирок по вищезазначеній справі, яким Громадянина К. визнано винним у скоєнні правопорушення передбаченого частиною 3 статті 15, частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у вигляді 120 годин громадських робіт у вільний від роботи (навчання) час, визначених органом місцевого самоврядування.

 

За повідомленням прес-служби суду