Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ розпочала другу частину іспиту в рамках конкурсів до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду

14 листопада 2018, 11:13

14 листопада 2018 року розпочалась друга частина іспиту в межах конкурсів до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду. Сьогодні кандидати виконують практичне завдання.

317 кандидатів до Верховного Суду та 156 кандидатів до Вищого антикорупційного суду, з яких 48 – до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, продовжують участь у конкурсі. Таке рішення затвердила ВККСУ 13 листопада 2018 року за результатами перевірки анонімного письмового тестування, складеного кандидатами 12 листопада.

Таким чином, за підсумками анонімного тестування у межах кваліфікаційного оцінювання кількість кандидатів, які продовжують участь у конкурсі до Верховного Суду, є такою:

  • Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду – 104 кандидати на 26 вакантних посад;
  • Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду – 64 кандидати на 16 вакантних посад;
  • Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду – 54 кандидати на 13 вакантних посад;
  • Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду –95 кандидатів на 26 вакантних посад.

Також у конкурсі на посади суддів продовжують участь кандидати до:

  • Вищого антикорупційного суду – 108 кандидатів на 27 вакантних посад;
  • Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду – 48 кандидатів на 12 вакантних посад;

«14 листопада впродовж 5,5 годин кандидати повинні написати текст модельного судового рішення за результатами розгляду по суті матеріалів модельної судової справи відповідно до спеціалізації суду. При цьому їм дозволяється використовувати закони, кодекси, постанови пленумів та рішення Європейського суду з прав людини», − зазначив заступник Голови ВККСУ Станіслав Щотка.

Перевірятимуться та оцінюватимуться виконані практичні завдання у Комісії. Членам ВККСУ не буде відомо, чию роботу вони перевірятимуть, адже роботи деперсоніфіковані.

Станіслав Щотка уточнив, що за результатами перевірки практичних робіт будуть визначені переможці, які продовжать участь у конкурсі, із розрахунку три кандидати на одне місце з числа таких, хто набере 60% і більше від 120 можливих балів за цю складову іспиту.

Усі бажаючі, як завжди, можуть слідкувати за процесом іспиту на каналі ВККСУ в YouTube.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила другий конкурс на 78 посад суддів Верховного Суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Переможців буде визначено на початку 2019 року.

 
За повідомленням прес-служби ВККСУ