Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безбар’єрний доступ - важлива складова роботи судової установи

08 листопада 2018, 15:25

Господарський суд Чернігівської області вживає заходів щодо забезпечення рівних можливостей доступу громадян до правосуддя та створення зручних умов перебування в суді, зокрема,  і  осіб з інвалідністю.

Автостоянка біля суду, позначена відповідною розміткою та облаштована спеціальним місцем для водіїв - осіб з інвалідністю, що розміщене максимально близько до входу в будівлю.

За останній час у приміщенні суду встановлено 10 інформаційних тактильних табличок  шрифтом Брайля, що покликані допомогти особам з вадами зору потрапити до будівлі суду та зорієнтуватися у ній.

Для  осіб з вадами зору здійснено маркування першої та останньої сходинок сходових маршів у жовтий колір для попередження про початок і кінець сходового маршу.  

При вході  до  будівлі суду встановлено панель для виклику  працівників апарату, що дає можливість особам  з інвалідністю та маломобільним групам населення у аудіорежимі спілкуватися із працівниками чи охороною установи.

У найближчих планах суду реалізація заходів щодо забезпечення безбар’єрного доступу осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення до будівлі суду  та комфортного перебування всередині  приміщенні.

 

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду