Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив неповнолітнього за наругу над могилами своїх покійних дідуся та прабабусі та за крадіжку мобільного телефона

08 листопада 2018, 14:27

Чемеровецький районний суд Хмельницької області визнав винним 17-річного жителя с.Хропотова Чемеровецького району, обвинуваченого в нарузі над могилою (частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України), в нарузі над могилою, вчиненій повторно (частиною 3 статті 297 Кримінального кодексу України) та в таємному викраденні чужого майна (частиною 1 статт 185 Кримінального кодексу України) та призначив йому остаточне покарання – 4 роки позбавлення волі, звільнивши від його відбування з двохрічним іспитовим строком.

Згідно із вироком суду 13 червня 2018 року неповнолітній В. після сварки зі своєю бабусею на грунті особистих неприязних відносин з метою помсти, пошкодив пам’ятник на могилі свого дідуся, нанісши декілька ударів каменем по гранітній основі пам’ятника із зображенням портрету дідуся та декілька ударів каменем по надгробній плиті пам’ятника.

Крім цього, 17 липня 2018 року неповнолітній В. після чергової сварки зі своєю бабусею прийшов на кладовище, де повторно наніс декілька ударів ногами по гранітній основі пам’ятника із зображенням портрету свого дідуся, пошкодивши гранітну плиту та зображення, а також наніс декілька ударів ногами по гранітній основі пам’ятника із зображенням портрету своєї прабабусі, пошкодивши пам’ятник.

16 липня 2018 року неповнолітній В., перебуваючи в приміщені ремонтної майстерні Вело-Мото в смт.Чемерівці, скориставшись тим, що працівник майстерні вийшов з приміщення, викрав належний останньому мобільний телефон "NОКІА 6300", який знаходився на столі в середині майстерні.

Суд врахував, що неповнолітній В. позитивно характеризується по місцю проживання, щиро розкаявся, а тому суд прийшов до висновку, що його виправлення  можливе без ізоляції від суспільства та призначив покарання у виді  позбавлення волі з встановленням іспитового строку.

            Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Фото:Херсонские факты

За повідомленням прес-служби суду