Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді Сумської області стартував фестиваль із документального кіно «Docudays.ua»

08 листопада 2018, 14:13

Розпочався листопад документалістики на базі Господарського суду Сумської області. Міжнародний мандрівний фестиваль по правам людини Docudays.ua. Його відкрила кінострічка «Діти териконів». Це зворушливий фільм про втрату дитинства й дорослішання в злиденній громаді в Європі. П’ятнадцятирічний Лоік та його десятирічний брат Тео живуть у колишньому шахтарському містечку Ланс у Франції. В умовах бідності й безробіття Лоік покидає школу. У той час, коли вчителі намагаються повернути його інтерес до навчання, матір Лоіка Патрісія докладає всіх зусиль, аби вберегти родину. Ця стрічка показує як руйнівні наслідки бідності, так і надію, що її можна знайти навіть у найбільш неочікуваних місцях. 

Режисер фільму - Фредерік Брюннкель.  Він кілька років працював на проектах, присвячених соціальним змінам у постіндустріальних суспільствах. Cеріал «Середній клас, життя на волосині», що транслювався французько-німецьким каналом Arte. Фільми Фредеріка брали участь у низці фестивалів і були показані на телеканалах понад 20 країн. Він 12 років працював у інформагенції CAPA репортером. .Є автором п’яти книжок, одна з яких веде про війну в Лівані.

За словами голови господарського суду Сумської області Олени Резніченко, після перегляду стрічок, які будуть транслюватися на базі нашого суду протягом листопада, у глядачів фестивалю можливо зміниться кут зору не окремі проблематики і теми, які активно підіймаються в нашому суспільстві.  Те, що закликає нас до толерантності,  щирості, людяності і чуйності

 До мандрівного фестивалю долучилися представники Сумського окружного адміністративного суду, які взяли участь у перегляді кінострічки та активного обговорення фільму.

 

Організатори Фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», БО «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв». У Сумській області організаторами Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA є ГО «Соціальна організація студентів» та Творча спілка “Сумська обласна організація кіноосвіти”.

 

За повідомленням прес-служби суду