Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок щодо вербувальника жінок для роботи повіями за кордоном залишився без змін

07 листопада 2018, 16:00

До апеляційного суду Одеської області надійшла апеляційна скарга прокурора на вирок Приморського районного суду м. Одеси, яким громадянин М. був засуджений до позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.149 ч.2 КК України (вербування людини з метою експлуатації,з використання уразливого стану потерпілої особи та вчинене щодо кількох осіб).

Як було встановлено місцевим судом, М. протягом березня-квітня минулого року за грошову винагороду здійснив вербування кількох молодих жінок для роботи повіями на території Туреччини та Об’єднаних  Арабських Еміратів, користуючись скрутним матеріальним становищем потерпілих і відсутністю в них постійної роботи, та пропонуючи їм за це чималий заробіток. Під час судового розгляду, М. повністю визнав свою провину та щиро покаявся, в зв’язку з чим вироком  Приморського районного суду м. Одеси, з урахуванням інших пом’якшуючих покарання обставин, йому було призначене покарання у виді позбавлення волі нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією ст. 149 ч.2 КК України.                                  

Зазначений вирок був оскаржений прокурором до апеляційного суду, в своїй апеляційній скарзі прокурор,  посилаючись на правову позицію Об’єднаної палати касаційного кримінального суду Верховного Суду, виразив незгоду з зарахуванням М. в строк покарання строку його попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, починаючи з дня фактичного затримання по день набрання вироком законної сили, в зв’язку з чим поставив питання скасування вироку і ухвалення нового.

Проте, до початку розгляду апеляційної скарги, прокурор звернувся до апеляційного суду з заявою про свою відмову від апеляційній скарги.    

Оскільки вирок суду першої інстанції крім прокурора ніким більше оскаржений не був, апеляційний суд закрив провадження відповідно до вимог ст. 403 ч.2 Кримінально-процесуального кодексу України, отже вирок Приморського районного суду м. Одеси стосовно М. залишився без змін та набрав законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду