Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінки, які постраждали від домашнього насильства захищають свої права в суді

07 листопада 2018, 12:19

            Тільки за один тиждень (з 29 жовтня по 4 листопада  2018 року) Ізюмським міськрайонним судом Харківської області розглянуто 8 справ про притягнення до адміністративної відповідальності громадян, які вчинили домашнє насильство.

            Частиною домашнього насильства є психологічне насильство, яке останнім часом дуже поширене в нашому суспільстві. Психологічне насильство проявляється у брутальному ставленні до родичів. Підступність цього виду насильства полягає в тому, що людина, яка перебуває під постійним впливом психологічного насильства, навіть не підозрює, що з нею відбувається. В якості потерпілих в таких справах часто виступають не тільки дружини, а і матері та доньки правопорушників.

            Так, наприклад, постановою від 29 жовтня 2018 року Ізюмським міськрайонним судом Харківської області повторно в цьому році притягнуто до адміністративної відповідальності громадянина Б., винного у вчиненні психологічного насильства. А саме, в середині жовтня 2018 року гр.Б. вчинив сварку зі своєю дружиною. В ході сварки чоловік виражався нецензурною лайкою та погрожував дружині фізичною розправою. Дослідивши всі матеріали справи, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді адміністративного арешту.

           Згідно статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, вчинення домашнього насильства тягне за собою накладення штрафу або адміністративний арешт на строк до семи діб. В окремих випадках передбачена кримінальна відповідальність за цей вид злочинів.

 

 

За повідомленням прес-служби суду