Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тимчасового відсторонення судді Рокитнянського районного суду Київської області Нечепоренка Л.М. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

18 жовтня 2018, 14:32

До Вищої ради правосуддя 12 жовтня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про продовження строку тимчасового відсторонення судді Рокитнянського районного суду Київської області Нечепоренка Леоніда Михайловича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дії з використанням наданого їй службового становища).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 4 вересня 2018 року № 2813/0/15-18 задоволено частково клопотання Генерального прокурора Луценка Юрія Віталійовича, тимчасово, до 23 жовтня 2018 року, відсторонено суддю Рокитнянського районного суду Київської області Нечепоренка Л.М. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У клопотанні про продовження строку тимчасового відсторонення судді Нечепоренка Л.М. від здійснення правосуддя заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І. зазначає, що продовжують існувати обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді.

Постановою заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 16 жовтня 2018 року продовжено строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до 23 листопада 2018 року.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича, представника Генеральної прокуратури України – прокурора п’ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Дениса Демківа (на фото), ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково,продовжити до 23 листопада 2018 року строк тимчасового відсторонення судді Рокитнянського районного суду Київської області Нечепоренка Леоніда Михайловича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 

Прес-центр судової влади України