Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання для працівників апарату Полтавського окружного адміністративного суду  

18 жовтня 2018, 12:42

З метою об’єктивного контролю, проводиться щорічне оцінювання результатів діяльності державних службовців Полтавського окружного адміністративного суду.

З цього приводу було проведено навчання для працівників апарату суду.

Керівник апарату Євгеній Зіненко повідомив присутнім, що основними вимогами при проведенні оцінювання є прозорість, справедливість, професіоналізм, неупереджене ставлення та результативність.

Щорічне оцінювання припадає на жовтень – грудень кожного року за період з 1 січня поточного року або з дати визначення завдань і ключових показників до дати прийняття наказу (розпорядження) про проведення оцінювання.

Оцінювання проводиться у декілька етапів:

  1. Визначення ключових завдань (з урахуванням посадових обов’язків).
  2. Оціночна співбесіда, під час якої визначаються потреби у професійному навчанні та розглядаються пропозиції щодо завдань і ключових показників на наступний період.
  3. Визначення результатів оцінювання та їх затвердження.

Результати оцінювання, які відповідно до положень Закону України «Про державну службу» можуть виражатися у оцінках: негативна, позитивна та відмінна, є інструментом мотивування працівників на більш якісну та успішну діяльність.

Варто зазначити, що у разі отримання негативної оцінки проводиться повторне оцінювання, але не раніше ніж через три місяці. Кожен державний службовець має право на оскарження його результатів, подавши скаргу. У разі отримання відмінної оцінки державний службовець отримує додаткове фінансове стимулювання.

Виконуюча обов’язки начальника відділу кадрової роботи, з питань державної служби та інформаційного забезпечення Олена Сорока наголосила - щорічне оцінювання державних службовців має вплив на кар’єрне зростання, оскільки Законом України «Про державну службу» передбачено, що черговий ранг у межах відповідної категорії посад присвоюється державному службовцю через кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання його службової діяльності.

 

За повідомленням прес-служби суду