Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Клопотання слідчого щодо працівниці Одеської національної музичної академії розгляне Київський районний суд м. Одеси

18 жовтня 2018, 12:04

До апеляційного суду Одеської області надійшли клопотання захисників про вирішення питання щодо направлення для розгляду із Київського районного суду м.Одеси  до іншого суду клопотань слідчого про відсторонення від посади та про покладення  обов’язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України,  відносно громадянки А., підозрюваної у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Відповідно до змісту підозри, А., яка працювала на посаді завідувача навчальної  лабораторії концертної практики Одеської національної музичної академії ім. Нежданової, вимагала неправомірну вигоду від осіб, які мали бажання вступити до зазначеного вишу, а також до його підготовчого відділення.

Підставою для направлення клопотань слідчого до іншого суду для розгляду, відповідно до тверджень захисників є те, що клопотання надійшли на розгляд Київського районного суду м. Одеси з порушенням правил територіальної юрисдикції, яка поширюється лише на Київський район м. Одеси, тоді як кримінальне правопорушення, у якому підозрюється А. було вчинене в Приморському районі м.Одеси та юридична адреса органу, який проводить досудове розслідування зареєстрована також у межах Приморського району м.Одеси.

Під час апеляційного перегляду апеляційним судом було встановлено, що офіційна адреса органу, який здійснює досудове розслідування по кримінальному провадженню щодо підозрюваної А. знаходиться у Київському районі м.Одеси, в зв’язку з чим клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження скеровані в межах територіальної юрисдикції до Київського районного суду м.Одеси.

Також апеляційний суд зазначив, що норма права, на яку посилаються захисники, як на підставу для направлення клопотань стосовно підозрюваної на розгляд до іншого суду, а саме ст. 34 КПК України, регламентує порядок направлення з одного суду до іншого кримінальних проваджень та не стосується направлення проваджень за клопотанням слідчого або прокурора, поданих під час досудового розслідування.

Таким чином, за результатами розгляду, апеляційний суд  відмовив захисникам в задоволенні клопотань та повернув клопотання слідчого про відсторонення від посади підозрюваної А. та про покладення на неї обов’язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України для розгляду до Київського районного суду м. Одеси.

 

За повідомленням прес-служби суду