Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ми з вами повинні підвищувати не лише авторитет міжнародного арбітражу, а й вітчизняних третейських судів та медіації  

17 жовтня 2018, 11:57

Про це зазначила Голова Верховного Суду Валентина Данішевська на V Міжнародних арбітражних читаннях пам’яті академіка І.Г. Побірченка, які були присвячені темі «Нью-Йоркська Конвенція про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень: 60-річна історія успіху».

Голова Верховного Суду також зазначила, що з прийняттям нових процесуальних кодексів судова система частково розвантажилася через внутрішні механізми. Це стосується зразкових справ і встановлення певних фільтрів щодо допуску до апеляції та касації.

Валентина Данішевська зауважила, що Верховний Суд підтримує ідею розвитку міжнародного комерційного арбітражного суду, третейських судів та інших альтернативних способів вирішення спору.

«Нам потрібно викоренити ситуацію, коли люди не хочуть, щоб їхні справи розглядалися в українських судах, а прагнуть до арбітражів інших країн. Тому ми з вами маємо спільну ціль – повернення довіри до судів. Це не тільки захистить права громадян, але й підвищить інвестиційну привабливість нашої держави», – резюмувала Голова Верховного Суду.

За повідомленням прес-служби суду