Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Октябрський районний суд м. Полтави спростувує недостовірну інформацію поширену адвокатом Шевчиком О.В. в ЗМІ

17 жовтня 2018, 11:09

16.10.2018 р.  адвокат Шевчик О.В. привіз до Октябрського районного суду  м. Полтави   мешканців   Козельщинського району  Полтавської області, земельні ділянки яких перебувають  в довгостроковій  оренді  до 2026 р. у  ТОВ « Добробут»  та влаштував акцію протесту.

Засобам масової інформації він повідомив  неправдиву інформацію  про те, що нібито  ТОВ «Добробут» намагається заволодіти земельними паями селян . Землю селяни не можуть продати, бо вона є в арешті, а після  нового року за його припущеннями  буде відкритий  ринок  землі  і людям доведеться звертатися до адвокатів та сплачувати кошти щоб зняти арешти із земельних ділянок. Також  адвокат висловив припущення про те, що причинами арешту землі  є збільшення фінансової можливості  ТОВ «Добробут» щоб потім викупити землю у людей по нижчій ціні.  

Неправдивими повідомленнями   адвокат Шевчик О.В. навмисно радикально налаштував громадян  та запевнив їх про те, що  їх права порушені, оскільки вони  не можуть розпоряджатися своєю власністю.

З даного приводу  Октябрський районний суд м. Полтави  вважає необхідним повідомити  наступну інформацію:

26-27 жовтня 2018 р. відбулося судове засідання по розгляду  клопотання  ТОВ «Добробут»  про накладення арешту на земельні ділянки в рамках кримінального провадження №  12018170040003137.

 В ході розгляду даного клопотання встановлено, що в періодсерпня-вересня 2018 року, колишнійГенеральний директор  ТОВ «Добробут»  Коваленко О.А.,сфальсифікував  угоди про розірвання  договорів оренди із власниками земельних ділянок  з метою заволодіннямайновими правами оренди на земельніділянки.

В подальшому,  КоваленкоО.А.  заснував свою фірму  ТОВ «Парнер Агро Груп » та став укладати договори  оренди із власниками земельних ділянок, які раніше перебували  у оренді у ТОВ «Добробут».

Тобто Коваленко О.А. фактично  діючи всупереч інтересам  ТОВ « Добробут», безпідставно розірвав  договори оренди  землі та змусив селян переукласти нові договори оренди за певну винагороду  з іншим товариством, в якому він є засновником. 

Арешти на земельні ділянки  були накладені  з метою забезпечення цивільного позову  ТОВ «Добробут» до ТОВ  «Парнер Агро Груп»  та неможливості в подальшому використання Коваленком О.А.  бланків ТОВ «Добробут» з печатками підприємства, які він привласнив  будучи директором.

Ухвалою суду  про накладення арешту не позбавлено  права власності громадян  на земельні ділянки.  Твердження громадян про те, що вони позбавлені  ухвалою суду  прав на  здійснення договорів-купівлі  продажу землі  є неправдивими.  На даний час  існує мораторій на продаж  земель сільськогосподарського призначення, також дані землі передані в довгострокову оренду ТО « Добробут»  до 2026  р., відповідні записи  внесені в реєстр  речових прав. Тобто, здійснення  будь-яких дій  з даними земельними ділянками без розірвання договору оренди в установленому  порядку  власниками є протиправними.

Таким чином, Шевчик О.С. всупереч положенням Закону України «Про адвокатуру», не дотримуючись адвокатської етики, зазначив орендарям земельних ділянок неправдиві відомості про порушення їх права власності на землю завдяки судовій ухвалі Октябрського районного суду.

Діючи на замовлення  Коваленка О.А Шевчик О.С.  навмисно перекрутив всі факти, які були досліджені під час розгляду клопотання  про накладення арешту на земельні ділянки , повідомивши селян про те , що вони позбавлені своєї власності та спотворив в очах селян  судове рішення , не роз’яснюючи його дійсний зміст.

Також  Шевчик О.С. навмисно замовчує  перед журналістами факти  неправомірної поведінки Коваленко О.А., який  використовуючи своє положення колишнього директора ТОВ « Агрофірма              « Добробут» рейдерським шляхом намагається  захватити земельні ділянки  , що перебували в довгостроковій оренді у іншого товариства.

Пропонуємо журналістам про підготовці  матеріалів до ефіру  перевіряти факти , отримувати інформацію  із офіційного сайту  судової влади , а не викривлено на замовлення  однієї із сторін конфлікту висвітлювати  інформацію. 

 

З повним текстом  ухвали про накладення арешту на земельні ділянки можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/76811605

 

За повідомленням прес-служби суду